عوارض واردات چیست؟

واردات کالا با علی والا، تلفن: 008613883921774 ( حسین جاوید )

عوارض به مالیاتی گفته می‌شود که بر اقلام در حین حمل‌و‌نقل از مرزهای بین‌المللی جهان اعمال می‌شود. اگر بخواهیم ساده‌تر این امر را بیان کنیم، باید بگوییم مالیاتی بوده که از واردات و نیز صادرات اقلام اخذ می‌شود. دولت ایران از این هزینه جهت افزایش درآمدهای خود و همینطور حفاظت از صنایع داخلی و درنهایت جلوگیری جدی از رکود چرخه تولید داخلی کشورمان استفاده می‌کند. با مقاله عوارض واردات با ما همراه شوید.

عوارض واردات چیست؟

قابل توجه بوده که نرخ حقوق گمرکی با توجه به اینکه اقلام در کدام کشور و نیز از چه چیزی تهیه شده‌اند، متفاوت خواهد بود. عوارض واردات هزینه‌ای بوده که برای ورود اقلام به کشور توسط مقامات گمرک ایران اخذ می‌شود. اغلب این ارزش اقلام است که مقدار دقیق عوارض واردات را مشخص می‌کند. عوارض واردات امکان دارد به اسم حقوق گمرکی، تعرفه و همینطور مالیات واردات شناخته شود.

برای واردات از چین با بهترین قیمت و در کمترین زمان با علی والا کلیک کنید.

فهرست مطالب:

  • هدف کشورها از اخذ تعرفه گمرکی و عوارض واردات چیست؟
  • چه تفاوتی میان حقوق واردات محصول و مالیات وجود دارد؟
  • مأموران گمرک به چه شکل حقوق گمرکی و نیز عوارض واردات را ارزیابی می‌کنند؟
  • شیوه محاسبه حقوق واردات کالا
  • چه زمانی باید جهت پرداخت عوارض واردات اقدام کنیم؟
  • پرداخت آسان عوارض گمرکی با مجموعه بازرگانی علی والا

هدف کشورها از اخذ تعرفه گمرکی و عوارض واردات چیست؟

شایان ذکر بوده که تعرفه واردات درواقع دو هدف اصلی دارد: نخستین هدف افزایش درآمد دولت بوده و هدف بعدی رونق بخشیدن به بازار اقلام تولید شده در داخل ایران است. باید بگوییم که اخذ حقوق گمرکی به‌منظور دستیابی به یکسری از اهداف دیگری همچون ارتقای انرژی پاک و همینطور محدودکردن واردات کاملا غیرضروری نیز می‌تواند باشد.

هدف کشورها از اخذ تعرفه گمرکی و عوارض واردات چیست؟
هدف کشورها از اخذ تعرفه گمرکی و عوارض واردات چیست؟

چه تفاوتی میان حقوق واردات محصول و مالیات وجود دارد؟

هنگامی که صحبت از واردات محصول به میان می‌آید، دو اصطلاح «عوارض» و نیز «مالیات» را می‌توان به‌ سادگی اشتباه گرفت؛ بنابراین پیش از هر چیز ضروری است به درک صحیحی از معنای آن‌ها برسیم:

·       منظور از عوارض یا همان تعرفه گمرکی چیست؟

باید بگوییم که تعرفه گمرکی یا همان عوارض نوعی مالیات بر اقلام مرزی است که توسط مقامات گمرکی به‌عنوان درآمد دولت ایران و به‌منظور حمایت از صنایع داخلی کشورمان اخذ می‌شود. سؤالی که امکان دارد برای شما پیش بیاید، این بوده که چه نوع تعرفه‌هایی در حال حاضر وجود دارد؟ از جمله نمونه‌های رایج می‌توان به حقوق ضد دامپینگ و همینطور تعرفه‌های تجاری و نیز حقوق صادرات و واردات اشاره کرد.

·       چه کسی موظف به پرداخت حقوق گمرکی است؟

شخص واردکننده موظف به پرداخت به‌موقع تعرفه گمرکی است.

·       مالیات چیست؟

کمپانی‌ها باید بابت محصولاتی که از کشور‌های خارجی همچون چین وارد ایران می‌کنند مالیات مربوطه را پرداخت کرده که شایان ذکر بوده این مالیات جهت تامین درآمد دولت ایران و همینطور جلوگیری از ورود محصولات غیرضروری و درنهایت کمک به‌سایر تولیدکنندگان داخلی وضع شده که در حال حاضر به اسم مالیات یا همان مالیات بر واردات شناخته می‌شود.

·       چه نوع مالیات‌هایی در حال حاضر وجود دارند؟

 مالیات بر ارزش‌افزوده یا همان VAT، مالیات بر فروش و همینطور مالیات بر اقلام و خدمات (GST). شایان ذکر بوده که مالیات‌ها با توجه به کشور و نوع اقلام متفاوت خواهند بود.

·       چه کسی مالیات می‌پردازد؟

 مالیات اغلب توسط واردکننده اقلام پرداخت می‌شود. تفاوت اصلی میان مالیات و عوارض واردات درواقع در این بوده که تعرفه گمرکی یا همان عوارض نوعی مالیات بر اقلامی است که وارد ایران یا خارج از آن می‌شوند، درصورتی که مالیات‌ها هزینه‌هایی هستند که در‌حال‌حاضر برای تمام خریدها اعمال می‌شوند.

مأموران گمرک به چه شکل حقوق گمرکی و نیز عوارض واردات را ارزیابی می‌کنند؟

توجه داشته باشید که مقامات گمرکی ایران از اطلاعات ثبت شده در فاکتور تجاری و دیگر مستندات مربوطه برای مشخص کردن حقوق گمرکی و همینطور مالیات استفاده می‌کنند.

به‌همین علت نیاز است که جزئیاتی همچون کد HS و همینطور ارزش دقیق اقلام را در فاکتور تجاری به‌طور دقیق درج کرده و آن را به یاد داشته باشید. اگر اطلاعات مورد نیاز را در اختیار اداره گمرک قرار ندهید، محاسبه دقیق تعرفه‌ها و همینطور مالیات درنهایت بر‌عهده اداره گمرک خواهد بود که امکان دارد منجر به پرداخت هزینه‌های به‌مراتب بیشتر شود.

مأموران گمرک به چه شکل حقوق گمرکی و نیز عوارض واردات را ارزیابی می‌کنند؟
مأموران گمرک به چه شکل حقوق گمرکی و نیز عوارض واردات را ارزیابی می‌کنند؟

شیوه محاسبه حقوق واردات کالا

پیش از هر چیز باید نرخ تعرفه گمرکی اقلام موردنظر را مشخص کنید. توجه داشته باشید که این نرخ مهم برای هر کشوری متفاوت خواهد بود. برای پیدا کردن آن، نیاز است وارد وب‌سایت دولتی کشور مقصد موردنظر بشوید و صفحه تعرفه گمرکی را باز کنید.

پس از اینکه نرخ موردنظر را پیدا کردید به‌منظور محاسبه تعرفه واردات محصول، ارزش اقلام، هزینه حمل‌ونقل بار، هزینه بیمه و سایر هزینه‌های اضافی را با یکدیگر جمع کرده و در مرحله بعد هزینه کل را نیاز است در نرخ تعرفه گمرکی موردنظر ضرب کنید. نتیجه نهایی مقدار هزینه‌ای خواهد بود که باید برای واردات اقلام خود به اداره گمرک بپردازید. یکسری از کشورها از شیوه‌ محاسبه متفاوتی استفاده می‌کنند؛ به‌همین علت به‌خاطر داشته باشید که این امر را در وب‌سایت دولتی کشور مقصد بررسی کنید.

چه زمانی باید جهت پرداخت عوارض واردات اقدام کنیم؟

معمولاً باید پیش از خروج اقلام از گمرک کشور موردنظر، هزینه را پرداخت کنید. مجموعه‌ واسطه‌ای که با کمک آن اقلام خود را وارد کرده‌اید، قادر خواهد بود هزینه موردنظر را برای شما تجار گرامی بپردازد و اطمینان حاصل کند اقلام شما به‌سرعت آزاد می‌شوند.

توجه داشته باشید که وقتی اقلام وارداتی برای اولین‌بار وارد ایران می‌شوند، حقوق ورودی اخذ می‌شود. برای مثال، در ایالات متحده، هنگامی که بار به مرز می‌رسد، شخص خریدار یا یک کارگزار گمرکی ضروری است مستندات ورودی را در بندر ورودی به‌درستی ثبت کند و درنهایت حقوق برآورد شده را به اداره گمرک بپردازد.

پرداخت آسان عوارض گمرکی با مجموعه بازرگانی علی والا

بررسی هزینه قابل پرداخت برای تعرفه واردات اقلام نیازمند درنظر داشتن فاکتورهای خیلی زیادی است؛ به‌همین علت دقت و توجه زیادی نیاز داشته و توصیه می‌کنیم جهت محاسبه صحیح هزینه‌های مربوط به واردات اقلام حتماً از یک مجموعه بازرگانی واسطه معتبر راهنمایی بخواهید. مجموعه بازرگانی علی‌والا به‌عنوان یکی از بهترین مجموعه‌های بازرگانی در زمینه واردات اقلام آماده خدمت‌رسانی به شما تجار گرامی است.

پرداخت آسان عوارض گمرکی با مجموعه بازرگانی علی والا
پرداخت آسان عوارض گمرکی با مجموعه بازرگانی علی والا

مشاوران علی والا به‌صورت ۲۴ ساعته آماده خدمات‌رسانی به تجار هستند. تیم علی والا با شرکت در رویدادهای حائز اهمیت در حوزه واردات اقلام و حوزه کاری خود، همواره تلاش در افزایش تجارب کارکنان خود داشته است؛ زیرا که معتقد است فقط با حضور افراد کارشناس و حرفه‌ای در مجموعه می‌تواند به  هدف موردنظر خود که جلب رضایت مشتریان بوده برسد.

سخن نهایی

درنهایت باید بگوییم که انجام امور تجارت بین‌المللی قطعا پیچیدگی‌های ویژه خود را دارد و نیازمند شناخت کافی از رویه‌های گمرکی و مقررات حمل بین‌المللی است. مطمئنا بی توجهی به این رویه‌ها و نداشتن شناخت لازم از مفاهیم و همینطور مراحل تجارت، مشکلات جدی در طول پروسه ایجاد خواهد کرد. به‌همین علت بسیار حائز اهمیت است که پروسه تجارت توسط افراد کارشناس و قابل اعتماد صورت بگیرد.

سوالات متداول درباره عوارض واردات

  • کد تعرفه گمرکی یا همان HS در حمل‌ونقل چیست؟

درواقع کدهای تعرفه گمرکی یا همان HS طبق توضیحات اقلام هستند. آنها در سراسر دنیا برای طبقه‌بندی بار‌های بین‌المللی و همینطور ارزیابی مالیات‌ها، عوارض و نیز محدودیت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • به چه دلیل برای واردات اقلام باید عوارض گمرکی را بپردازیم؟

عوارض و مالیات به‌منظور ایجاد درآمد و همینطور حفاظت از صنعت محلی کشور وضع می‌شوند. می‌توان گفت همه‌ی بارهایی که از مرزهای بین‌المللی رد می‌شوند، مشمول مالیات از طرف دولت کشور واردکننده هستند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای واردات کالا با علی والا تماس بگیرید. تلفن چین ( حسین جاوید ): 008613883921774

142 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.