نحوه ثبت واردات در حسابداری

واردات کالا با علی والا، تلفن: 008613883921774 ( حسین جاوید )

ثبت واردات در حسابداری از جمله بزرگ‌ترین چالش‌هایی به‌حساب می‌آید که تعداد زیادی از بازرگانان و تجار در زمان واردات محصول با آن مواجه می‌شوند. امور حسابداری در مجموعه‌هایی که در زمینه واردات انواع اقلام فعالیت می‌کنند از استانداردهای ویژه‌ای پیروی می‌کند و نیز چالش‌هایی همچون تغییر نرخ ارز، محاسبه صحیح بهای تمام شده و نیز ثبت‌های حسابداری و درنهایت کدینگ حسابداری واردات دارد.

ثبت واردات در حسابداری

درکل با توجه به اهمیت بالای ثبت واردات در حسابداری محصول، در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی نحوه ثبت آن بپردازیم و مطالبی در این حوزه بیان کنیم، بنابراین همراهمان باشید.

برای واردات از چین با علی والا در سریع ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید

فهرست مطالب:

  • حسابداری واردات چگونه انجام می شود؟
  • ثبت حسابداری واردات
  • کدینگ حسابداری واردات و نکات حائز اهمیت آن
  • معرفی گروه تجاری علی والا

حسابداری واردات چگونه انجام می شود؟

ثبت واردات در حسابداری به مجموعه پروسه‌ها و شیوه‌هایی می‌گویند که جهت ثبت، پردازش و همینطور دسته‌بندی هزینه‌ها و نیز درآمدهای مربوط به واردات محصول و خدمات، استفاده می‌شود. هدف اصلی انجام این فرایند، ثبت صحیح و دقیق تمام هزینه‌های مربوط به واردات محصول و خدمات و نیز محاسبه کامل همه‌ی مالیات‌های مربوط به آن‌ها است.

جهت انجام این فرایند، پیش از هر چیز باید هزینه‌های مربوط به واردات محصول و خدمات، همچون هزینه‌های حمل و نقل محموله، بیمه، مالیات و عوارض و سایر هزینه‌های مربوط به این فعالیت تجاری، به نحو احسن و به‌صورت دقیق و کامل در سیستم حسابداری ثبت شوند.

برای خرید از چین با علی والا در سریع ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید

در مرحله بعد باید ارزش گمرکی محصول و نرخ تبدیل ارز را به‌طور دقیق محاسبه کرد. در ادامه، نیاز است مالیات‌ واردات، به‌طور صحیح محاسبه شده و درنهایت در سیستم حسابداری ثبت شود. در آخر، باید تمام اطلاعات مربوط به حسابداری واردات کاملا دقیق و کامل به سازمان گمرک و دیگر مراجع مربوطه اعلام شود.

حسابداری واردات چگونه انجام می شود؟
حسابداری واردات چگونه انجام می شود؟

درواقع ثبت واردات در حسابداری، به‌علت پیچیدگی‌هایی که دارد، مطمئنا نیازمند دانش فنی خیلی زیادی است. جهت انجام اصولی این امر، حسابداران باید با تمام قوانین و رویه‌های گمرکی و تجاری و همینطور نرخ تبدیل ارز و نیز مالیات‌های مربوط به واردات به‌خوبی آشنا باشند. همچنین، نیاز است از یکسری نرم‌افزارهای حسابداری مناسب جهت ثبت و درنهایت پردازش اطلاعات استفاده کنند.

توجه داشته باشید که حسابداری واردات برای تمام کسب و کارهایی که در حوزه واردات محصول و خدمات فعالیت می‌کنند، فوق‌العاده مهم است.

با انجام اصولی حسابداری واردات، کسب و کارها قادر خواهند بود هزینه‌های خود را به‌نحو احسن مدیریت کنند و درنهایت زودتر به سودآوری برسند. علاوه‌بر این، انجام حسابداری واردات به‌طور اصولی، امکان دارد به کاهش خطاها در محاسبه برخی هزینه‌ها و نیز مالیات‌های مربوط به واردات اقلام و خدمات کمک کرده و درآخر از جریمه‌ها و نیز مشکلات گمرکی جلوگیری کند.

برای خرید از علی بابا با علی والا در سریع ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید

ثبت حسابداری واردات

یکی از حائز اهمیت‌ترین مسائل در حسابداری واردات نحوه ثبت آن است. ولی موضوع مهمی که قبل از ثبت حسابداری واردات نیاز است به آن توجه ویژه داشت تایم ثبت حسابداری واردات است. درواقع یکی از رایج‌ترین پرسش‌هایی که هم‌اکنون در این رابطه پرسیده می‌شود این بوده که ثبت حسابداری واردات در هنگام دریافت پیش فاکتور انجام شود یا درهنگام دریافت فاکتور و پرداخت نهایی؟

در جواب به این پرسش باید بگوییم که در کشورمان ایران حسابداری درواقع برمبنای تعهد صورت می‌گیرد، به‌همین علت برای اقلام وارداتی بدون انتقال وجه نیز قادر خواهید بود جهت ثبت حسابداری واردات اقدام کنید. اغلب در تجارت خارجی، مجموعه‌ها در ابتدای کار جهت دریافت تاییدیه اولیه از تجار ایرانی پیش فاکتور ارسال می‌کنند. قابل توجه بوده که به هیچ عنوان نباید روی سند پیش‌فاکتور ثبت حسابداری صورت گیرد.

درنهایت مدتی بعد از تایید تجار، فاکتور اصلی صادر خواهد شد و قادر خواهید بود روی آن با اطمینان کامل ثبت حسابداری واردات را انجام دهید. قابل توجه بوده که تاریخ مربوط به ثبت حسابداری در دفاتر، درواقع همان تاریخی بوده که صورت‌حساب صادر می‌شود.

به‌منظور آنکه ثبت واردات در حسابداری به‌نحو احسن ثبت شود نیاز است میان واحد حسابداری و نیز بازرگانی روابط مستمر و مطلوبی صورت گیرد. توجه داشته باشید که اگر فاکتوری برای بخش بازرگانی ارسال شده ولی این فاکتور به بخش حسابداری ارائه نشود، مطمئنا گزارشات فصلی و نیز ارزش افزوده حسابداری با یکسری مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

قابل توجه بوده که سازمان امور مالیاتی جهت انجام محاسبات، از اداره گمرک گزارش دقیق ارزش افزوده را استعلام می‌گیرد، به‌همین علت نباید تاریخ مربوط به ثبت گزارشات حسابداری با تایم ثبت گزارشات اداره گمرک، اختلاف داشته باشد. ساده‌ترین روش برای پیشگیری از این مشکلات جدی، روابط نزدیک‌تر میان بخش مالی و بازرگانی است.

کدینگ حسابداری واردات و نکات حائز اهمیت آن

در یک تعریف بسیار ساده کدینگ حسابداری درواقع به دسته‌بندی حساب‌ها در حسابداری اطلاق می‌شود. درواقع کدینگ حسابداری واردات، شامل یکسری کدهایی بوده که جهت طبقه‌بندی و نیز ثبت اطلاعات‌مالی مرتبط با واردات محصول استفاده می‌شود.

کدینگ حسابداری واردات و نکات حائز اهمیت آن
کدینگ حسابداری واردات و نکات حائز اهمیت آن

این کدها جهت تشخیص و نیز شناسایی دقیق هر یک از مراحل و همینطور هزینه‌های مربوط به واردات مورد استفاده قرار می‌گیرند و به حسابداران گرامی این امکان را می‌دهد که به‌شکل دقیق‌تر و اصولی‌تری اطلاعات مالی مربوطه را در سیستم حسابداری ثبت وسپس گزارش دهند.

معرفی گروه تجاری علی والا

اگر آشنایی کافی با فرایند ترخیص محصولات از سازمان گمرک ندارید، توصیه می‌کنیم به کمپانی‌های بازرگانی معتبر و قابل اعتماد مراجعه کرده و همه‌ی مراحل ترخیص را به متخصصان و نیز ترخیص‌کاران کاربلد و مجرب این کمپانی‌ها واگذار کنید.

علی والا از جمله بهترین کمپانی‌های ارائه‌دهنده خدمات ترخیص محصولات از گمرک بوده که در حال حاضر با ۱۰ سال سابقه در این حیطه و بهره‌مندی از متخصصانی باتجربه و کاربلد محموله‌های وارداتی شما بازرگانان عزیز را در اسرع وقت و به‌صورت کاملا قانونی از اداره گمرک ترخیص می‌کند.

سخن نهایی

در این مطلب سعی کردیم شما دوستان عزیز را با مفهوم حسابداری واردات ونیز دیگر مفاهیم مربوطه آشنا کنیم. مطمئنا حسابداری واردات موضوع حائز اهمیتی بوده و ضروری است مورد توجه تجار گرامی قرار گیرد و قطعا بی‌توجهی به اصول ومسائل مرتبط به آن می‌تواند یکسری مشکلات جدی را به‌همراه داشته باشد.

سوالات متداول درباره ثبت واردات در حسابداری

  • منظور از حسابداری واردات چیست؟

حسابداری واردات درواقع به مجموعه پروسه‌هایی اطلاق می‌شود که جهت ثبت و مدیریت هزینه‌های واردات محصول و خدمات به کشور ایران، در سیستم حسابداری یک مجموعه انجام می‌شود. هدف اصلی این حسابداری، ثبت و نیز مدیریت هزینه‌های واردات به‌شکل دقیق و موثر است.

  • چه موقع ثبت حسابداری واردات انجام می‌شود؟

ثبت حسابداری واردات به هیچ عنوان نباید روی پیش‌فاکتور صورت گیرد ودرواقع بایستی بر فاکتور اصلی و نیز در همان زمانی که صورت‌حساب صادر شده است، به‌درستی انجام شود

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای واردات کالا با علی والا تماس بگیرید. تلفن چین ( حسین جاوید ): 008613883921774

451 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.