یکی از مراحل حساس و دشوار واردات کالا، ترخیص کالا از گمرک است. در پروسه ترخیص اقلام از اداره گمرک آشنایی با یکسری عبارات و اصطلاحات امکان دارد در سرعت بخشیدن به پروسه ترخیص کمک کند. از جمله اصطلاحاتی که باید در این حوزه با آن آشنایی کافی داشته باشید کالاهای ضبطی در گمرک بوده که قصد داریم در ادامه این مطلب به بررسی آن بپردازیم.
کالاهای ضبطی در گمرک همان أقلام ممنوعالورودی هستند که از شیوههای کاملا غیر مجاز وارد کشور ایران شده و بههمین علت توسط سازمان گمرک ضبط میشوند. علاوهبر این اگر أقلام ممنوع الورود وغیرمجاز نباشند ولی شخص تاجر برای ترخیص بهموقع آنها هیچ اقدامی نکند، اقلام ضبط میشوند. در ادامه این مطلب به بررسی اقلام ضبط شده و نیز تفاوت آنها با اقلام متروکه میپردازیم.
برای واردات از چین با علی والا در سریع ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید
فهرست مطالب:
اصطلاح کالاهای ضبطی در گمرک چیست؟
کالاهای ضبطی شده چگونه آزاد می شوند؟
سازمان گمرک کشور چه اقداماتی در رابطه با کالاهای ضبطی انجام می دهد؟
اگر محصولاتی که در دسته اجناس ممنوعه هستند بهصورت کاملا غیر مجاز وارد کشور ایران شوند ولی اطلاعات و نیز مشخصات آنها بهطور صحیح به سازمان گمرک اعلام شده باشد، توسط بازرسان اداره گمرک ضبط شده و سپس به انبار فرستاده میشوند.
بعد از آن سازمان گمرک تنها به مدت سه ماه به شخص صاحب أقلام فرصت میدهد تا با گذراندن یکسری مراحل قانونی، پروسه ترخیص اقلام را انجام دهد، اگر شخص واردکننده در تایم مقرر شده مراحل ضروری را طی کرده و أقلام را ترخیص کند، مشکلی بوجود نخواهد آمد، در غیر اینصورت اقلام به اصطلاح ضبط خواهند شد.
برای خرید از چین با علی والا در سریع ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید
کالاهای ضبطی شده چگونه آزاد می شوند؟
همانطور که قبلتر نیز اشاره کردیم درصورتیکه اقلام ممنوعه به صورت کاملا غیرمجاز وارد کشور ایران شوند توسط سازمان گمرک ضبط میشوند. جهت آزادسازی اقلام ضبطی در سازمان گمرک، شخص واردکننده فقط ۲ ماه فرصت خواهد داشت تا با ارائه مستندات مورد نیاز و گذراندن یکسری مراحل قانونی حائز اهمیت مالکیت خود را نسبت به اقلام اعلام کند وگرنه اجناس بهطور کامل ضبط شده ودرنهایت به مالکیت دولت در میآیند.
سازمان گمرک کشور چه اقداماتی در رابطه با کالاهای ضبطی انجام می دهد؟
اگر شخص واردکننده کالاهای ضبطی را با اطلاعات و نیز مشخصات کاملاً صحیح به سازمان گمرک اظهار کند، مطمئنا این امکان وجود خواهد داشت که از طرف سازمان گمرک تنها به مدت ۳ ماه به شخص واردکننده مهلت داده شود تا اقلام خود را از کشور ایران خارج کند. اگر شخص واردکننده هیچ اقدامی در راستای خارج کردن اقلام انجام ندهد اجناس ضبط خواهند شد.
برای خرید از علی بابا با علی والا در سریع ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید
علاوهبر این، بعد از ضبط اجناس، مجدداً به شخص واردکننده بهمدت دوماه فرصت داده میشود تا بتواند با مراجعه به نهادهای ذیربط شکایت خود را بهدرستی اظهار کند. از هنگام مراجعه به مراجع قضایی، شخص تا ۱۵ روز بعد از آن اجازه دارد مستندات ضروری را ارائه کند.
اگر دو ماه هم به پایان برسد و درنهایت شخص موفق به آزادسازی و همینطور اثبات ادعای مالکیت خود نشود اقلام برای همیشه بهمالکیت دولت درمیآیند. بعد از آنکه مالکیت اقلام به دولت واگذار شد، باتوجه داشتن به قوانین گمرکی مسئولیت این أقلام بر عهده نهاد جمعآوری و فروش اموال تملیکی خواهد بود. شایان ذکر بوده که براساس قوانین کشور ایران این نهاد اجازه فروش اقلام را نیز دارد.
اگر کالاهای ضبطی فاسد شدنی باشند تکلیف چیست؟
طبق قوانین گمرکی برای اقلامی که شش ماه از تایم ضبط آنها گذشته است، اگر اقلام ضبط شده فاسدشدنی باشند وهمینطور نگهداری آنها هزینه اضافی بسیاری داشته باشد یا درواقع ریسک نگهداریشان فوقالعاده بالا باشد، در چنین شرایطی به فروش گذاشته میشوند. مبلغی که از فروش این أقلام بدست میآید تا هنگامی که تکلیف اقلام تعیین شود بهصورت سپرده نگهداری خواهد شد.
کالاهای ضبطی در سازمان گمرک چگونه فروخته می شوند؟
اقلام ضبطی براساس تشخیص سازمان گمرک به یکی از شیوههای زیر فروخته خواهند شد:
از طریق حراج
از طریق شیوه مزایده
خردهفروشی
در یکسری از موارد سازمان گمرک بعد از فروش کالاهای ضبطی و نیز کسر تمام هزینههای مربوط به خود همچون هزینه انبارداری، هزینه بیمه وهمینطور هزینه حملونقل اقلام و غیره باقی مبلغ را بهصورت سپرده نگهداری خواهد کرد و صاحب اجناس بهمدت ۲ سال فرصت خواهد داشت جهت دریافت آن وجه اقدام کند. درصورتیکه اقلام توسط سازمان گمرک کشور به مزایده گذاشته شوند، درچنین شرایطی خود صاحب اقلام نیز مجاز بوده در مزایده شرکت کند.
قوانین گمرکی در رابطه با کالاهای ضبطی شده
براساس قوانین گمرکات کشور ایران از زمان تحویل اقلام به انبار سازمان گمرک، شخص واردکننده تنها بهمدت سه ماه فرصت خواهد داشت تا اجناس را از اداره گمرک ترخیص کند. بعد از به پایان رسیدن این مهلت سه ماهه، درواقع امکان تمدید این تایم تا دو ماه دیگر هم وجود داشته ولی بعد از آن اقلام در اختیار دولت ایران قرار میگیرند.
اگر اقلام وارداتی فاسدشدنی باشند ونیز نگهداری آنها یکسری هزینههای اضافی بهدنبال داشته باشد و همچنین انبارهای سازمان گمرک امکانات کافی جهت نگهداری این اجناس را نداشته باشند، اقلام باید به یک انبار کاملا مجهز منتقل شوند وگرنه سازمان گمرک مسئولیتی در قبال خراب شدن این اجناس نداشته و درواقع بهسرعت آنها را ضبط خواهد کرد.
اگر اقلامی که پروسه ترخیص آنها به پایان رسیده تا یک ماه از انبار سازمان گمرک خارج نشوند، مطمئنا ضبط میشوند. البته این تایم تمدید شدنی است.
مهلت ترخیص أقلامی که از طریق برخی مناطق آزاد تجاری وارد ایران میشوند ازطرف نهادهای مسئول در این مناطق مشخص میشود و مطمئنا در صورت بهپایان رسیدن این مهلت اجناس ضبط میشوند.
تفاوت کالاهای ضبط شده و متروکه چیست؟
اجناس متروکه جزو اقلامی هستند که شخص واردکننده آنها هیچ اقدامی جهت ترخیص آنها از سازمان گمرک انجام نداده و مهلت ترخیص اجناس نیز بهپایان رسیده است، درواقع بههمین علت أقلام در انبارهای اداره گمرک متروکه شدهاند. اقلام ضبط شده چون کاملا ممنوعالورود بودهاند، توسط سازمان گمرک ضبط شدهاند، درصورتیکه اقلام متروکه امکان دارد ممنوع نبوده باشند.
معرفی مجموعه بازرگانی علی والا
مجموعه بازرگانی علی والا بهعنوان یکی از بهترین مجموعههای بازرگانی واسطه با بیش از ده سال تجربه در حوزه واردات اجناس آماده خدمترسانی به تجار و بازرگانان گرامی است. چنانچه در ترخیص أقلام خود به مشکل خوردهاید توصیه میکنیم با متخصصان علی والا درمیان بگذارید تا شما دوستان عزیز را بهبهترین نحو ممکن راهنمایی کنند.
سخن نهایی
همانطور که متوجه شدید ترخیص اقلام از اداره گمرک پروسه فوقالعاده حساس و حائز اهمیتی است؛ چرا که کوچکترین کوتاهی و اشتباه در ترخیص اقلام امکان دارد موجب ازدسترفتن اجناس و در نهایت از دست رفتن تمام سرمایه شما شود. بههمین علت پیشنهاد میکنیم حتماً به یک مجموعه بازرگانی واسطه معتبر همچون علی والا مراجعه کنید و از متخصصان آنها مشورت بگیرید.
سوالات متداول درباره کالاهای ضبطی
برای فروش کالاهای ضبطی چه شیوههایی وجود دارد؟
جهت فروش کالاهای ضبطی شیوههای مزایده، حراج و همینطور خرده فروشی وجود دارند.
بهترین روش برای واردات محصولات چیست؟
بهترین روش برای واردات أنواع محصولات، همکاری با یک شرکت بازرگانی قابل اعتماد و معتبر است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
برای واردات کالا با علی والا تماس بگیرید. تلفن چین ( حسین جاوید ): 008613883921774