تخصیص ارز چیست؟

واردات کالا با علی والا، تلفن: 008613883921774 ( حسین جاوید )

برای واردات کالا با علی والا تماس بگیرید

تلفن چین ( حسین جاوید ) 008613883921774

تخصیص ارز یکی از کارهای مهم دولت برای ارائه خدمات به تاجران، سرمایه‌گذاران و بازرگانان واردکننده محصولات به کشور است. تا با ایجاد یک راه آسان برای انجام مراحل واردات کالا سرمایه‌گذاران را تشویق کنند تا معاملات بین‌المللی انجام دهند. همچنین با این کار فرایند واردات کالا به کشور آسان‌تر و سریع‌تر و سرمایه‌ها و هزینه اولیه برای واردات کالا کاهش داده می‌شود.

تخصیص ارز

در حقیقت به دلیل بالارفتن سریع قیمت‌ها، تورم و نوسانات دائمی بازار ریسک انجام معاملات بین‌المللی مانند واردکردن کالا در بین سرمایه‌گذاران و تاجران افزایش پیدا کرده است و در نتیجه تاجرانی کمتری به دنبال معاملات بین‌المللی هستند. در تجارت‌های بزرگ به دلیل قیمت بالای ارز ابتدا باید بازرگانان سرمایه زیادی را برای خرید کالاهای وارداتی از دست بدهند و به همین علت استقبال از واردات کالا کاهش پیدا کرده است. از این رو دولت با تخصیص ارز سعی دارد که بازرگانان را برای معاملات بین‌المللی ترغیب کند.

برای واردات از چین با علی والا در سریع‌ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید.

فهرست مطالب تخصیص ارز چیست:

  • ارز آزاد و ارز دولتی چیست؟
  • تفاوت تخصیص ارز با تأمین ارز چیست
  • مسئول تخصیص ارز و تأمین ارز چه ارگان هایی هستند؟
  • مفهوم تخصیص ارز وارداتی
  • مدت زمان انتظار تخصیص ارز وارداتی
  • سخن پایانی

ارز آزاد و ارز دولتی چیست؟

از سال ۹۶ به بعد در ایران ارز دولتی به دلیل افزایشی که قیمت دلار در بازار ارز داشته رواج بسیار زیادی دارد. ارز دولتی ارزی است که از سمت دولت در مکانی به اسم مرکز مبادلات ارزی به افراد داوطلب دریافت ارائه می‌شود. دولت به افراد حقیقی و حقوقی با قیمت پایین‌تر نسبت به قیمت بازار آزاد باتوجه‌به شرایط خاص ارز را می‌دهد. این نوع ارز دولتی که از ارز آزاد قیمت کمتری دارد بار مالی را از روی دوش دولت کاهش می‌دهد.

برای خرید از چین با علی والا در سریع‌ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید.

این نکته حائز اهمیت است که بدانید دولت به‌وسیله ارز دولتی کالاهای خاص وارداتی را که موردنظر دولت و طبق نیاز مردم از کنترل می‌کند. دولت به شکل محدود با شرایطی که ویژه هستند این ارز را برای کارهای خاص اختصاص می‌دهد که بازرگانان بتوانند آن کالا را وارد کشور کنند.

ارز آزاد و ارز دولتی چیست؟
ارز آزاد و ارز دولتی چیست؟

استفاده از ارز دولتی برای واردات کالا دارای محدودیت است و تنها کالاهای اساسی موردنیاز مردم با ارز دولتی وارد می‌شوند. مانند دارو و تجهیزات و اقلام پزشکی مواد غذایی و خوراکی که جزو نیازهای ضروری مردم هستند. در مقابل ارز دولتی ارزهای آزاد قرار دارد. آزاد ارزی است که نرخ آن در بازار آزاد و با توجه به تقاضایی که صرافی‌ها و دلالان تعیین می‌کنند قیمت‌گذاری می‌شود.

برای حمل خرده بار از چین با علی والا کلیک کنید.

 تفاوت تخصیص ارز با تأمین ارز

برای پاسخ به این سؤال که با تأمین ارز چه تفاوتی دارد بهتر است در ابتدا چهار دسته از کالاها را تعریف کنید. به طور کلی کالاها جزء چهار دسته گروه کالایی قرار می‌گیرند که در اعلام هر چهار دسته را توضیح می‌دهیم.

  • گروه اول کالاهایی که مورد نیاز مردم و ضرورت زندگی هستند که به نرخ رسمی یورو محاسبه می‌شوند. این ارز برای خرید کالاها از فروش و صادرات نفت و درآمد حاصل از آن توسط دولت تأمین می‌شود که جهت تأیید باید به وزارتخانه‌های تهران فرستاده شود.
  • گروه دوم به کلیه مواد اولیه گفته می‌شود که تأمین ارز آنها از محل صادرات محصولات مواد معدنی، پتروشیمی و فولاد به دست می‌آید. این دسته از کالاها به دلیل ارز اختصاصی، دقیق‌تر هستند و سرعت عمل بیشتری دارند.
  • گروه سوم کالاهایی هستند که امر واردات در آنها ضروری است و برای دریافت این ارز مانند گروه کالایی دوم باید در سامانه نیما درخواست خود را ثبت کنند که بیشتر این کالاها مربوط به کالاهای مصرفی هستند.
  • گروه چهارم کالا هستند چه واردات آنها غیرقانونی و ممنوع است. تفاوت عمده ارز اختصاصی با تأمین اصل این است که مسئول تأمین ارز وزارتخانه‌ها هستند و مسئول تخصیص ارز بانک مرکزی است؛ بنابراین از نظر مبدأ و منبع با یکدیگر متفاوت‌اند.

برای حمل کالا از چین به ایران کلیک کنید.

مفهوم تخصیص ارز وارداتی

یکی از مهم‌ترین مراحل برای واردات کالا به ایران و هر کشور دیگری تهیه ارز است که به روش‌های مختلف می‌توان انجام داد؛ زیرا هر فرد تاجر و بازرگانی برای فعالیت در زمینه تجارت خارجی نیاز به ارز بین‌المللی و مورد تأیید کشور مقصد خود دارد. ارز اختصاصی وارداتی از سوی دولت برای ارائه خدمات به تاجران بین‌المللی و واردکننده‌های کالا برای سهولت در واردات کالاها انجام می‌شود.

برای استفاده از خدمات کارگو از چین شرکت بازرگانی علی والا کلیک کنید.

هدف دولت ایجاد یک بستر مناسب برای تاجران است که بتوانند یک‌روند سریع‌تر و مناسب‌تر برای انجام واردات کالا به کشور خود داشته باشند. ازآنجایی‌که بازار ارز نوسانات همیشگی خود را دارد، این نوسانات باعث بالارفتن قیمت‌ها می‌شوند.

انجام معاملات در دنیای تجارت بین‌المللی ریسک بیشتری یافته و میزان انجام آن در ایران کاهش می‌یابد. ازاین‌رو تخصیص ارز وارداتی به تاجران یکی از سیاست‌های دولت برای ترغیب تاجران است تا با هزینه و سرمایه اولیه کمتر اقدام به واردات کالا کنند و معاملات بین‌المللی راحت‌تری را انجام دهند.

برای ترخیص کالا از چین با علی والا در سریع‌ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید.

مفهوم تخصیص ارز وارداتی
مفهوم تخصیص ارز وارداتی

برای انجام واردات کالا و خدمات به دو مجوز برای شروع نیازمندیم:

  • مجوز ثبت سفارش
  • مجوز تخصیص ارز از بانک مرکزی

مجوز اول را می‌توانید سامانه جامع تجارت بگیرید که به آن مجوز ثبت سفارش می‌گویند و بعد از آن وزارتخانه صمت به‌عنوان متولی، برای کالاهای بهداشتی وزارت بهداشت و برای کالاهای کشاورزی و دامی وزارت جهاد نسبت برای انجام واردات مجوز صادر می‌کنند.

برای آشنایی با پرسودترین کالاها برای واردات کلیک کنید.

در نهایت این مجوز باید به تأیید وزارت صنایع استان برسد و به ارسال مجوز توسط این سازمان برای ثبت سفارش بینجامد. بعد از مرحله اول، کد هشت‌رقمی مربوط به ثبت سفارش به‌صورت خودکار برای بانک مرکزی جهت تأیید تخصیص ارز ارسال می‌شود که تأیید بانک مرکزی در گروه‌های کالایی مختلف، متفاوت خواهد بود.

مدت زمان انتظار تخصیص ارز وارداتی

با توجه به ابلاغیه که از روی مقررات واردات و صادرات برای کم‌کردن زمان انتظار ارز وارداتی انجام گرفته است و توجه به انواع شرایط تخصیص ارز در گمرک، مدت‌زمان انتظار درخواست‌ها برای دریافت ارز وارداتی به شرح زیر است:

  • دستگاهی که مجوز دهنده تخصیص است مواردی را با توجه به نرخ ترجیحی و محل تأمین ارز در نظر می‌گیرد که در آن زمان ایجاد درخواست موردنظر نباشد.
  • درخواست‌هایی که با تأمین بانک مرکزی و با نرخ آزاد ارز هستند یک ماه پس از تاریخ ایجاد درخواست به آنها تعلق می‌گیرد.
  • همچنین درخواست‌های با تأمین ارز در سامانه نیما پس از یک ماه از تاریخ ایجاد درخواست شامل می‌شوند. اما در مواردی که تأمین ارز آن‌ها از محل ارز صادرات یا سپرده و یا تهاتر خود یا دیگران باشد ظرف یک روز کاری تخصیص ارز انجام می‌شود.
مدت زمان انتظار تخصیص ارز وارداتی
مدت زمان انتظار تخصیص ارز وارداتی

سخن پایانی

تهیه ارز برای انجام معاملات وارداتی یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین مراحل برای جلب و تشویق بازرگانان و تاجران است که به آن توجه ویژه دارند؛ زیرا برای پرداخت بین‌المللی در زمینه واردات نیاز به ارز بین‌المللی مورد تأیید فروشنده کالا دارند. بدیهی است که با هرگونه سهل‌انگاری در این زمینه احتمال ازدست‌دادن سرمایه خود را افزایش می‌دهید.

برای خرید از علی بابا و تحویل در ایران با علی والا در سریع‌ترین زمان و با بهترین هزینه کلیک کنید.

در نتیجه در این مطلب سعی کردیم شما را به مفاهیم مربوط به ارز اختصاصی در واردات آشنا کنیم. شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجموعه علی والا تماس بگیرید تا با شرایط چنین ارزی آشنا شوید و اقدامات مربوط به آن را انجام دهید.

سوالات متداول درباره تخصیص ارز

  1. تفاوت تخصیص با تأمین ارز چیست؟

تفاوت عمده تخصیص با تأمین اصل این است که مسئول تأمین ارز وزارتخانه‌ها هستند و مسئول تخصیص ارز بانک مرکزی است؛ بنابراین از نظر مبدأ و منبع با یکدیگر متفاوت‌اند.

  1. مدت زمان انتظار تخصیص برای ارز وارداتی چه میزان است؟

با توجه به درخواست های مختلف، متغیر است. در برخی از درخواست‌ها ۳۰ روز و در برخی دیگر ۱ روز کاری زمان نیاز است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

برای واردات کالا با علی والا تماس بگیرید. تلفن چین ( حسین جاوید ): 008613883921774

197 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.